ukenru
ukrayinets-khotiv-pogrozami-zmusiti-propusti-v-ukrayinu-rosiyanku

Українець хотів погрозами змусити пропусти в Україну росіянку

 • 14020 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Українець намагався чинити тиск на прикордонників і погрожував їм, аби в Україну на польсько-українському кордоні пропустили громадянку Росії. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

"Інцидент стався у вівторок, 8 січня, у пункті пропуску "Шегині". Під час оформлення пасажирів, що прямували рейсовим автобусом з Праги, прикордонники відмовили у пропуску через кордон громадянці Росії, 1994 року народження. Жінка не змогла підтвердити мету прибуття в Україну", - пояснили у прикордонному відомстві.

Зазначена громадянка разом з 32-річним нашим співвітчизником, який її супроводжував і сам виявив бажання повернутися назад до Польщі, пішки направились до пункту пропуску суміжної країни, вказали у ДПСУ.

"Однак за деякий час чоловік та жінка знову прибули на паспортний контроль, де росіянці повторно відмовили у пропуску. Через це громадянин України почав поводитися досить неадекватно, проводити несанкціоновану відеозйомку в пункті пропуску, погрожувати та чинити тиск на посадових осіб прикордонної служби. Не зважаючи на попередження, чоловік продовжував неправомірні дії, тому був затриманий правоохоронцями", - повідомили прикордонники.

За цим фактом нашого співвітчизника притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 202 та 185-10 КУпАП, а саме за порушення режиму в пункті пропуску та злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Держприкордонслужби України.

"Громадянці РФ відмовлено у перетині державного кордону та повернуто до Польщі", - вказали у відомстві.

Нагадаємо, у новорічну ніч на кордоні України затримали першого цього року нелегала - громадянина Туреччини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП