ukenru
ukrayinets-dopomagav-inozemtsyam-stvoryuvati-bronovanu-tekhniku

Українець допомагав іноземцям створювати броньовану техніку

 • 9625 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Співробітники Служби безпеки України за сприяння прокуратури викрили колишнього співробітника однієї з науково-дослідних установ Харкова на незаконній співпраці з іноземною військовою компанією. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що колишній інженер конструкторського бюро під час перебування в одній із країн Східної Азії здійснював співпрацю з іноземною машинобудівною корпорацією. За грошову винагороду чоловік надавав іноземцям консультації з питань розробки та будівництва окремих складових військової броньованої техніки", – зазначили у відомстві.

Як пояснили в СБУ, згідно з українським законодавством, технічна допомога у військово-технічній сфері має здійснюватися лише з дозволу Державної служби експортного контролю України.

Також, за даними відомства, наразі у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Нагадаємо, у 2018 році співробітники військової контррозвідки СБУ викрили 71 особу, причетну до розвідувально-підривної діяльності іноземних спецслужб.

У 2018 році 46 українців стали фігурантами кримінальних проваджень за статтею 111 ККУ (державна зрада) і 10 осіб за ст.114 (шпигунство).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП