ukenru
ukrayinets-d-khristich-ocholiv-shotlandskiy-khk-edinburg-kepitals

Українець Д.Христич очолив шотландський ХК Единбург Кепіталс

 • 11434 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Клуб Британської елітної ліги з хокею шотландський "Единбург Кепіталс" призначив українця Дмитра Христича на посаду головного тренера. Про це повідомляє сайт команди, передає УНН.

47-річний уродженець Києва буде керувати клубом, котрий у попередньому сезоні не зумів пробитися у плей-оф чемпіонату, зайнявши останнє 10 місце, при 16 перемогах і 36 поразках.

Варто відзначити, що після завершення кар'єри Д.Христич з 2008-го по 2009-й рік входив до тренерського штабу збірної України. Останнім місцем роботи 47-річного спеціаліста був ХК "Кременчук", де він обіймав посаду старшого тренера дитячо-юнацької спортивної школи.

Зауважимо, Д.Христич починав кар'єру хокеїста у складі київського "Сокола", після чого поїхав в НХЛ і захищав кольори "Вашингтона", "Лос-Анджелеса", "Бостона", "Торонто", а завершив кар'єру у 2004 році у магнітогорському "Металурзі". У 1997 і 1999 роках виступав у Матчі усіх зірок НХЛ. Загалом в НХЛ провів 811 матчів і з 596 очками став найрезультативнішим хокеїстом в історії Ліги.

Додамо також, Д.Христич ставав чемпіоном світу у складі СРСР (1990).

Українські Національні Новини

Спорт