ukenru
ukrayina-zvernulasya-do-krayin-partneriv-schodo-zasnuvannya-spetsialnogo-tribunalu-nad-zlochinami-rf

Україна звернулася до країн-партнерів щодо заснування спеціального трибуналу для злочинів рф – ОП

 • 99524 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Україна офіційно звернулася до держав-членів Ради Європи та G7 з пропозицією заснувати спеціальний трибунал для розслідування воєнних злочинів рф проти українців. Про це на брифінгу п'ятницю розповів заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов, пише УНН.

Цитата

"Держава Україна офіційно звернулась до держав-членів Ради Європи та країн "Великої сімки" з пропозицією заснування спеціального трибуналу за злочини агресії проти України. Наступний тиждень ми присвятимо обговоренню з міжнародними партнерами моделі роботи спеціального кримінального трибуналу та інших організаційних аспектів його діяльності для якомога більш швидкого його запуску. Будемо вас інформувати",- повідомив замглави ОП.

Деталі

Він нагадав також, що за результатами проведення 6 травня у Вільнюсі першої міжнародної конференції щодо заснування спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України прийнято Вільнюське коммюніке, в якому, зокрема задекларована необхідність пошуку дієвого правового механізму для забезпечення індивідуального притягнення до відповідальності осіб, винних у вчинені злочину агресії проти України.

10 травня сейм Литви одноголосно схвалив резолюцію про визнання дій російської федерації в Україні геноцидом та заснування спеціального міжнародного кримінального трибуналу щодо розслідування злочину агресії росії.

19 травня 2022 року Європейський парламент схвалив резолюцію "Боротьба з безкарністю в Україні".

У резолюції ЄП прямо підтримав заснування спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та закликав інституції ЄС, зокрема Єврокомісію, підтримати створення без зволікання за підтримки існуючих багатосторонніх форумів, таких як ООН та Рада Європи, відповідної правової основи, яка дозволить створити спеціальний міжнародний трибуналдля покарання за вчинення злочину агресії проти України політичними лідерами та військовим командуванням росії разом з її союзниками.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс раніше заявила, що країна підтримує ідею міжнародного кримінального трибуналу над російським диктатором володимиром путіним та іншими російськими чиновниками через вторгнення рф в Україну.

Українські Національні Новини

Суспільство