ukenru
ukrayina-znovu-sered-topovikh-postachalnikiv-kuryatini-v-yes

Україна знову серед топових постачальників курятини в ЄС

 • 7868 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Україна не збавляє темпів експорту м'яса птиці в ЄС, передає УНН з посиланням на статистичну звітність Європейської комісії.

За перші два місяці поточного року Україна поставила Європі 19,5 тис. тонн курятини. Це - на 8% більше, ніж в січні-лютому 2018 року.

Сьогодні Україна - в трійці лідерів з експорту м'яса птиці в ЄС. Перше і друге місце посідають Таїланд і Бразилія відповідно.

За 2 місяці 2019-го країни експортували 56,7 тис. тонн і 53,1 тис. тонн м'яса птиці відповідно. Зростання експорту таїландської курятини в ЄС становило 10,6%, бразильської - на 17,6%.

Нагадаємо, українська курятина користується успіхом не тільки на європейському ринку, а й на світовому. Не так давно американські експерти сформували рейтинг провідних експортерів м'яса птиці, де Україна займає 6-те місце, випереджаючи Росію і Канаду.

Птахівники забезпечили Україні в 2018 році 500 млн доларів валютної виручки, з них 450 млн доларів - це частка агрохолдингу Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (МХП), який є головним експортером в країні. Компанія здійснює 88,2% всіх зовнішніх поставок м'яса птиці на міжнародні ринки.

Українські Національні Новини

Економіка