ukenru
ukrayina-zgodna-na-podibniy-do-torishnogo-zimoviy-paket-gazopostachannya-a-kobolyev

Україна згодна на подібний до торішнього "зимовий пакет" газопостачання - А.Коболєв

 • 6794 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. На тристоронніх газових переговорах між Україною, Росією та Єврокомісією у Брюсселі 9 грудня Київ сподівається узгодити "зимовий пакету", який був би подібним до домовленостей 2014 та 2015 років. Про це повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН з полсиланням на Радіо Свобода.

За його словами, українська сторона “завжди готова купувати у "Газпрому" у випадку, якщо вони будуть відповідати регулярним нормам газової торгівлі в Європі”.

“Ми хочемо, щоб усі наші контракти були дійсними, і щоб ми здатні були купувати газ від якомога більшої кількості сторін, в тому числі у “Газпрому”, - сказав А.Коболєв.

Голова “Нафтогазу” також зауважив, що критичної необхідності купувати газ у російської сторони нема, “ми просто не хочемо відкидати можливості мати ще іншого постачальника”.

За словами А.Коболєва, за необхідності задовольнити “пікові потреби” використовується газ з підземних сховищ.

“Наразі обсяги становлять 13,2 мільярда кубометрів. Це рівень, який дозволяє нам говорити, що до кінця зими ми маємо достатньо газу”, - вказав він.

Нагадаємо, 9 грудня у Брюсселі запланована тристороння зустріч щодо газу за участю представників України, Єврокомісії і Росії.

Україна не купує газ безпосередньо з Росії уже понад рік - від 25 листопада 2015 року.

Українські Національні Новини

Економіка