ukenru
ukrayina-zaprosila-magate-provesti-perevirku-na-dvokh-pidpriyemstvakh-regulyator

Україна запросила МАГАТЕ провести перевірку на двох підприємствах - регулятор

 • 125213 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Українська сторона запропонувала Міжнародному агентству з ядерної енергії (МАГАТЕ) провести верифікацію на двох підприємствах. Про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання, інформує УНН.

Цитата

«Державна інспекція ядерного регулювання України пропонує Міжнародному агентству з ядерної енергії провести верифікацію на двох українських підприємствах, відповідно до Додаткового протоколу до Угоди про гарантії», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Зокрема, як вказано, йдеться про Інститут ядерних досліджень НАН України (м. Київ) та на ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (м. Жовті Води, Дніпропетровська область).

Це запрошення МАГАТЕ надіслано Держатомрегулювання відповідно до статті 8 Додаткового протоколу до Угоди про гарантії.

У листі наголошується, що Україна залишається відповідальною стороною за реалізацію Угоди про гарантії та Додаткового протоколу до цієї Угоди та продовжує виконувати свої зобов’язання, які передбачені цією Угодою.

Нагадаємо 

міністр оборони рф сергій шойгу влаштував "телефонну карусель" з заявами про "брудну бомбу" України. Голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав заяви абсурдними та брехливими. І запросив експертів МАГАТЕ.

США, Велика Британія та Франція відкинули попередження шойгу про «брудну бомбу».

Компанія Енергоатом повідомила, що заяви росії щодо створення «брудної ядерної бомби» можуть свідчити про підготовку з її боку акту ядерного тероризму.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що співробітники організації відвідають з інспекцією два ядерні об'єкти на запит Києва найближчим часом.

Українські Національні Новини

Політика