ukenru
ukrayina-zalishayetsya-pershim-punktom-diskusiyi-rosiya-nato-stoltenberg

Україна залишається першим пунктом дискусії Росія-НАТО - Столтенберг

 • 10038 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Україна залишається першим пунктом дискусії між Росією і Північноатлантичним альянсом. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу за підсумками засідання ради Росія-НАТО, передає кореспондент УНН.

"Я щойно головував на засіданні ради Росія-НАТО. Це друге засідання РРН в цьому році. Наші обговорення не прості, але вони важливі. Особливо при зростанні напруженості", - сказав генеральний секретар.

За його словами, на сьогоднішній зустрічі сторони обговорили три теми: ситуацію в Україні, Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, а також прозорість і зниження ризиків.

"Україна залишається першим пунктом нашої дискусії. Ми обговорили обстановку в галузі безпеки в Україні, відсутність прогресу в мінських угодах і напруженість в Азовському морі і навколо нього. Країни НАТО знову закликали звільнити українських моряків і кораблі, які були захоплені Росією в листопаді минулого року. З цих питань у НАТО і Росії, як і раніше, залишаються принципові розбіжності", - підкреслив він.

Раніше генсек Альянсу заявив, що протидія Росії з боку НАТО не вплине на допомогу Україні.

Українські Національні Новини

Політика