ukrayina-zaklikala-mok-zaboroniti-uchast-sportsmeniv-z-rf-ta-bilorusi-u-mizhnarodnikh-zmagannyakh

Україна закликала МОК заборонити участь спортсменів з рф та білорусі у міжнародних змаганнях

 • 987757 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Верховна Рада України звернулася до Міжнародного олімпійського комітету із заявою заборонити участь атлетів з рф та білорусі у міжнародних змаганнях. Про це пише УНН з посиланням на сторінку народного депутата Олексія Гончаренка в Telegram.

Цитата

"Поки триває війна, а росія знищує український народ, участь російських та білоруських спортсменів буде виглядати як підтримка війни та умиротворення агресора", - йдеться в зверненні.

Деталі

Рада також звернулася до парламентів світу, національних олімпійських комітетів країн світу та міжнародних спортивних федерацій із закликом відредагувати та заборонити участь російських та білоруських спортсменів, у тому числі Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та розв'язання питання компенсації російською федерацією заподіяних Україні збитків.

Раніше

МОК опублікував заяву, у якій припустили, що росіяни і білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Пізніше МОК прокоментував можливий допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. В організації зазначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі, через допуск до змагань російських і білоруських спортсменів.

Міністр закордоних справ України закликав МОК припинити покривати злочини рф білими прапорами.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Казахстані стався землетрус магнітудою 5,4

     • 932765 переглядiв

    Землетрус у Туреччині відчувався навіть у Гренландії

     • 921435 переглядiв

    Шторм Barbara приніс у Грецію зимову бурю

     • 850815 переглядiв