ukenru
ukrayina-za-vsi-roki-vikonala-ugodu-pro-asotsiatsiyu-z-yes-na-44

Україна за всі роки виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 44%

 • 10414 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Україна виконала зобов'язання відповідно до Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на 44%. Про це заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час презентації звіту за час роботи в уряді, передає кореспондент УНН.

"Я рада, що на даний момент ми можемо говорити про те, що за 2018 рік ми, наприклад, маємо 56% виконання угоди. На даний момент, принаймні, на кінець першого кварталу року це 44% виконання Угоди за всі роки її функціонування", - сказала вона.

Віце-прем’єр зазначила, що Україна наближається до виконання половини завдань з Угоди про асоціацію. Крім того, на її думку, держава мала всі шанси, принаймні, на початку року прискорювати процес їх виконання.

"Якраз, на жаль, вибори та політична турбулентність загальмовує цей процес, тому що ні у ВР не ухвалюються зараз законопроекти, і є певний розфокус і в роботі уряду так само через цю невизначеність того, як будуть далі розвиватися події. Тому я думаю, на цей рік ми втратимо темп, і це пов’язано з тим, що ми маємо таку політичну ситуацію", - додала вона.

Як повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський запропонував партнерам оцінити виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Українські Національні Новини

Політика