ukenru
ukrayina-z-2017-roku-vidmovila-u-vvezenni-ponad-1-mln-knig-z-rosiyi

Україна з 2017 року відмовила у ввезенні близько 1 млн книг з Росії

 • 9856 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Держкомтелерадіо надав 212 відмов у видачі дозволів на ввезення з території РФ близько 1 млн примірників видань антиукраїнського змісту. Про це заявив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, передає УНН з посиланням на повідомлення комітету.

Як вказано, що починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постанови Кабінету міністрів України № 262 "Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України", Держкомтелерадіо надав 3792 відмови у видачі дозволів.

"Зокрема, станом на 29 жовтня, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 212 відмов у видачі дозволів на ввезення понад 1 млн примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу", - зазначили в пресслужбі.

Повідомляється, що ще 3580 відмов було надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

"Водночас надано 27100 дозволів на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України", - заявили в пресслужбі.

Нагадаємо, з початку року станом на 20 вересня було відмовлено у ввезенні майже 2 тис. книг з РФ до України.

Українські Національні Новини

Політика