ukenru
ukrayina-z-1-veresnya-planuye-zaboroniti-vyizd-avto-z-nomerami-pridnistrovya

Україна з 1 вересня планує заборонити в'їзд авто з номерами Придністров'я

 • 20587 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Україна планує з вересня заборонити в'їзд автомобілів з номерами Придністров'я. Про це йшлося під час зустрічі посла України Марка Шевченка з в. о. прем'єр-міністра, міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ауреліо Чокоя, передає УНН із посиланням на заяву посла Молдови.

Цитата

"... були підтверджені домовленості щодо допуску з 1 вересня 2021 року до участі у міжнародному дорожньому русі автомобілів з Придністров'я тільки за наявності номерних знаків нейтрального зразка і наклейки "MD" на склі, на додаток до транспортних засобів, зареєстрованих відповідно до законодавства Республіки Молдова", - йдеться в повідомленні.

Додамо

За даними МЗС Молдови, зустріч підтвердила готовність обох країн і надалі сприяти активному політичному діалогу, в тому числі щодо досягнення недавно узгоджених домовленостей на рівні глав держав.

"... була обговорена повістка двосторонніх контактів на найближчий період, з акцентом на співпрацю відповідних інститутів між двома країнами, офіційні особи наголосили на важливості спільної діяльності з поточних питань порядку денного молдавсько-українських відносин. Зокрема, співрозмовники торкнулися взаємодії на державному кордоні, торгово-економічного співробітництва, реалізації інфраструктурних проектів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Президентка Молдови Майя Санду у січні здійснила свій перший закордонний візит в якості глави держави до Києва, де провела переговори з Президентом України Володимиром Зеленським. Підсумками поїздки стали домовленості про розвиток стратегічного і регіонального партнерства двох країн, підтвердження планів отримання повноправного членства в ЄС і ряд інфраструктурних проектів. Глави держав підписали меморандум про розвиток транспорту і транзитного потенціалу, а також зробили спільну заяву. Пізніше Санду провела переговори з прем’єром України Денисом Шмигалем, в ході яких сторони обговорили співпрацю в економіці, європейській інтеграції та регіональній безпеці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП