ukenru
ukrayina-vzyala-chotiri-medali-na-etapi-kubka-svitu-zi-sportivnoyi-gimnastiki

Україна взяла чотири медалі на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

 • 1197653 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Українські гімнасти Ілля Ковтун, Анна Лащевська та Ігор Радівілов принесли чотири нагороди своїй країні за два змагальні дні на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики, що проходить у Досі (Катар). Про це повідомляє НОК України, пише УНН.

Деталі

У змагальний день 3 березня перемогою 15-річної Анни Лащевської з Івано-Франківська завершився фінал у вправах на брусах на етапі КС у Досі. Кваліфікувавшись у фінал з третім результатом учениця Юлії Каюкової та Ірини Мельничук, зуміла навіть краще ніж у перший день – на 13,500 бала виконати свою комбінацію з коефіцієнтом складності 5,6 і святкувала перемогу, випередивши Наталі Вестлунд з Швеції та японку Міхако Серіту (обидві набрали 13,233).

Сьогоднішній змагальний день, 4 березня, відзначився ще трьома медалями українців.

Український гімнаст Ілля Ковтун здобув золото у вправах на брусах. За свою комбінацію складністю 6,3 він отримав від суддів 14,966, випередивши на 0,033 срібного медаліста Карлоса Юло з Філіппін.

15-річна українська гімнастка Анна Лащевська вдруге зійшла на п’єдестал КС у Досі. До здобутого напередодні золота у вправах на брусах, сьогодні вона додала срібло на колоді. Отримавши за свою комбінацію складність 5,7 оцінку 13,333, наша спортсменка поступилася лише Сабріні Манека-Воня з Румунії (13,766).

Українець Ігор Радівілов здобув срібну нагороду Кубка світу. Другий результат наш досвідчений спортсмен показав у коронному опорному стрибку, набравши за сумою двох спроб 14,899 бала. Обійти підопічного В’ячеслава Лаврухіна вдалося лише бронзовому призеру Олімпіади-2020 на цьому снаряді Артуру Давтяну з Вірменії (15,083).

Доповнення

1-4 березня в Досі проходить другий етап Кубка світу 2023 року зі спортивної гімнастики.

Українські Національні Новини

Спорт