ukenru
ukrayina-viroblyaye-vse-menshe-legalnoyi-gorilki-statistika-3

Україна виробляє все менше легальної горілки - статистика

 • 13122 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У cічні-березні поточного року, порівняно із аналогічним періодом минулого року, виробництво горілки в Україні скоротилося на 10% - до 2 млн 412 тис. дал. Про це повідомила Державна служба статистики, передає УНН.

Зокрема у березні в Україні було вироблено 956 тис. дал. горілки, що на 3,5% менше, ніж у березні 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіпрський суд заборонив офшорам посягати на торгові марки української горілки

Поряд з цим, за рік Україна наростила виробництво коньяку та бренді - на 9,5%. Зокрема, у січні-березні було вироблено 472 тис. дал. відповідної продукції.

Також було зафіксовано збільшення виробництва лікерів. У січні-березні, порівняно з аналогічним періодом минулого року, виробництво лікерів зросло на 16% - до 1 млн 817 тис. дал.

Дані наведено без урахування анексованого Росією Криму та Севастополя, а також окупованих територый Донецької та Луганської областей.

Як писав УНН, виробництво нелегальної горілки в Україні вже перевищує 50%. За підрахунками експертів, "чорний ринок" алкоголю в країні оцінюється в більш, ніж 12 млрд грн на рік.

Також нагадаємо, за словами депутата Миколи Паламарчука, в Україні існує і проблема контрабанди алкоголю, яка вже досягла величезних масштабів.

Видання “Капітал” пише, що з України горілчана продукція контрабандою може постачатися до Великої Британії. Серед організаторів схеми поставок українського алкоголю в ЄС ЗМІ називає британця Ніла Сміта. 

Українські Національні Новини

Економіка