ukenru
ukrayina-vimagaye-vid-cheskogo-vidannya-vibachitisya-za-stattyu-pro-zelenskogo

Україна вимагає від чеського видання вибачитися за статтю про Зеленського

 • 13792 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Посольство України в Чеській Республіці потребує вибачень від чеського видання Český rozhlas Plus за публікацію статті з заголовком "Єврей на чолі українських фашистів". Про це йдеться в повідомленні посольства України в Чехії в Twitter, передає УНН.

"Шановний Český rozhlas Plus, ви думаєте, що ця стаття в порядку? Це огидно, і ми очікуємо вибачень", - йдеться в повідомленні

Так, в статті багато сказано про "український антисемітизм" і про те, що "українці від відчаю вибрали єврейського клоуна просто тому, що вони пробували все інше безуспішно".

Автором статті значиться такий собі Ян Фінгерленд, який спеціалізується на Близькому Сході, Азії, Африці. Він пише статті про культуру, історію і релігії.

Як повідомляв УНН, американське видання The New York Times опублікувало матеріал про другий тур президентських виборів в Україні, вказавши в тексті, що "комік, який грав випадкового президента - в неділю став їм".

Vážení @CRoPlus, myslíte si, že takový článek je v pořádku? Je to nechutné a očekávali bychom omluvu.https://t.co/7T47tpzkSg

— UKR Embassy in CZE (@UKRinCZE) 24 апреля 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика