ukenru
ukrayina-vimagaye-negayno-provesti-zasidannya-tkg-schodo-zaruchnikiv

Україна вимагає негайно провести засідання контактної групи щодо заручників

 • 7526 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Україна у Мінську вимагає негайного проведення спільного засідання Тристоронньої Контактної Групи і гуманітарної підгрупи для розблокування процесу звільнення заручників і політв’язнів. Про це написала перший віце-спікер парламенту, уповноважена Президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко у Facebоok, передає УНН

"Ми вимагаємо негайного проведення спільного засідання ТКГ і гуманітарної підгрупи для розблокування процесу звільнення заручників і політв’язнів і засуджуємо деструктивну позицію РФ, яка не приховує, що блокуватиме всі здорові ініціативи і очікує зміни влади в Україні", - написала нардеп.

За її словами, питання безпеки на Донбасі і звільнення заручників - це питання сьогоднішнього дня і негайного виконання.

Геращенко також зазначила, що Україна звернула увагу координаторів ОБСЄ на постійний зрив режиму тиші з боку РФ і бойовиків ОРДЛО на Донбасі.

"Також ми не вважаємо за можливе скласти лапки на період виборчої кампанії і припинити боротьбу за звільнення заручників і полтів‘язнів. Цього не буде. На вимогу української сторони на ТКГ ще раз поставили питання звільнення підлітків з Ясинуватої і сподіваємося, що в цьому питанні незабаром буде прогрес", - додала вона.

Як повідомляв УНН, за словами Геращенко, Україна готова наприкінці січня – на початку лютого передати Росії вже 25 її громадян, що перебувають в українських тюрмах, в обмін на політв‘язнів Кремля, а також провести звільнення 19 українців з ОРДЛО в обмін на близько 70 засуджених бойовиків.

Українські Національні Новини

Політика