ukenru
ukrayina-vidpratsyuvala-raketni-zapuski-po-bezpilotnikakh-scho-imituyut-krilati-raketi-ps-zsu

Україна відпрацювала ракетні пуски по безпілотниках, що імітують "крилаті ракети" - ПС ЗСУ

 • 40924 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. У рамках проведення контрольних льотних випробувань на Херсонщині бойові обслуги підрозділів зенітних ракетних військ відпрацювали практичні завдання з бойовими та імітованими пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях - безпілотних літальних апаратів типу ВР-3 "Рейс", які імітують політ "крилатої ракети". Про це йдеться у повідомленні командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook, передає УНН.

"З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєзапасів, у рамках проведення випробувань бойові обслуги підрозділів зенітних ракетних військ відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях - безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 “Рейс”, які імітують політ “крилатої ракети”. Повітряні стрільби проходять виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, зі суворим дотриманням усіх норм міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, загальне керівництво контрольними льотними випробуваннями зенітних керованих ракет середньої дальності, практична фаза яких розпочалася 1 грудня у Херсонської області, здійснює командувач Повітряних сил Збройних Сил України, генерал-полковник Сергій Дроздов.

У проведенні випробувань також взяв участь начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України, генерал армії України Віктор Муженко.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак і начальник Генерального штабу доповіли Президентові України Петру Порошенку про вдале проведення стрільб.

Загалом відбулося 16 пусків українських ракет. Усі досягли цілей.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що ракети підтвердили свої бойові характеристики.

Навчання Повітряних сил Збройних сил України продовжаться 2 грудня.

Про навчання у період з 1 по 2 грудня 2016 року у південній частині України минулого тижня повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України. У ПС ЗСУ додали, що було завчасно підготовлено та оприлюднено авіаційне сповіщення (НОТАМ) для попередження про небезпеку використання повітряного простору під час стрільб у зоні їх проведення.

За даними ПС ЗСУ, через випробування, які розпочались на півдні України 1 грудня, не скасовували авіарейси, а літаки, що мали пролітати над територією випробувань, лише змінили курс польоту.

При цьому Росавіація заявила, що Україна нібито порушила всі міжнародні угоди і в односторонньому порядку має намір провести ракетні стрільби в районі Криму. Також у Росавіації заявили, що Київ встановив нові заборонні зони для польотів над Чорним морем.

У Державіаслужбі у відповідь заявили, що Україна не зобов’язана погоджувати із російською стороною свої дії щодо встановлення небезпечних зон у районі своєї відповідальності над водами Чорного моря.

Випробування викликало занепокоєння і в російському оборонному відомстві. Міністерство оборони Росії опублікувало попередження, в якому сказано, що у випадку запуску українських ракет в зонах поблизу Криму під час стрільб вони можуть бути знищені.

РФ також відправила бойові кораблі на захід від Криму на час українських стрільб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП