ukenru
ukrayina-vdvichi-zmenshila-spozhivannya-antratsitu-minenergovugillya

Україна вдвічі зменшила споживання антрациту – Міненерговугілля

 • 6206 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. За два роки Україна більше ніж вдвічі зменшила споживання антрацитової групи вугілля завдяки переобладнанню теплоелектростанцій. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає УНН.

"Починаючи з 2016 року Україна зменшила споживання антрацитової групи вугілля з 10,5 до 3, 9 млн тонн", - сказав міністр під час години запитань уряду.

За його словами у цьому році держане ПАТ "Центренерго" взагалі не планує споживати антрацит.

"Якщо в 2016 році ми споживали 2,2 млн тонн антрацитової групи вугілля, то в 2017 – це вже було тільки 0,8 млн тонн, у 2018 – 0,4 млн тонн, а в прогнозному балансі і в структурі палива самого ПАТ "Центренерго" на 2019 рік взагалі не передбачено споживання антрацитової групи вугілля", - уточнив Насалик.

Як пояснив урядовець, споживання антрациту впало через перехід на вугілля "газової" групи.

"Нам вдалось переобладнати чотири блоки Змієвської ТЕС і Трипільської ТЕС. На сьогодні переобладнані 7, 8, 9 блоки Придністровської ТЕС. На 2019 рік у нас передбачено повне переобладнання першого та третього блоку Трипільської ТЕС, 10-го блоку Дніпроенерго і першого блоку Криворізької ТЕС. Тобто Україна за три роки отримала додаткову потужність на газовій групі майже 1,3 тис. МВт і за 2019 рік додатково очікує ще 1 тис. МВт", - повідомив Насалик.

Як повідомляв УНН, в Україні стали виробляти більше електроенергії

Українські Національні Новини

Економіка