ukenru
ukrayina-u-veresni-povidomit-rf-pro-pripinennya-dogovoru-pro-druzhbu

Україна у вересні повідомить РФ про припинення договору про дружбу

 • 17160 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Президент України Петро Порошенко до кінця вересня планує повідомити Російську Федерацію про припинення договору “Про дружбу і співробітництво” двох країн через його непродовження. Про це Порошенко заявив сьогодні на зустрічі з керівництвом Верховної Ради, уряду та представниками парламентських фракцій заявив, передає кореспондент УНН.

“Хочу внести деякі коментарі, ясність з точки зору непродовження дії Великого договору з Російською Федерацією про дружбу і співробітництво... Він не розривається, а припиняє свою дію у зв’язку із непродовженням. Сьогодні це є виключно компетенція Президента України. Я планую найближчим часом з цього приводу, після внесення пропозицій Міністерством закордоних справ, провести засідання Ради Національної безпеки і оборони України і в термін до 30 вересня спрямувати за своїм підписом повідомлення Російській Федерації про непродовження дії зазначеного договору”, — сказав Порошенко.

Це, зауважив він, не потребує голосування у парламенті.

“Але я безумовно хотів би провести з цього приводу відповідні консультації для того, щоб врахувати думку Верховної Ради”, — зазначив Президент.

Раніше у МЗС підготували документи щодо припинення договору про дружбу з РФ.

Як повідомляв УНН, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав нерозумним кроком рішення української влади щодо виходу з Договору про дружбу.

Українські Національні Новини

Політика