ukenru
ukrayina-u-kontaktniy-grupi-pidtverdila-nemozhlivist-rozmov-pro-vibori-na-donbasi-bez-vikonannya-minskikh-ugod-d-olifer-dopovneno

Україна у контактній групі підтвердила неможливість розмов про вибори на Донбасі без виконання мінських угод - Д.Оліфер (доповнено)

 • 10182 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Українська сторона у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі підтвердила неможливість розмов про вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та про закон про "особливий статус" окремих районів Донбасу без виконання мінських угод у повному обсязі. Про це повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ми наполягаємо: мінські угоди повинні бути виконані в повному обсязі, включаючи меморандум від 19 вересня 2014 року.
Українська сторона ще раз підтвердила свою позицію про те, що без повного припинення вогню, виведення важких видів озброєнь і військових формувань з території України, без вирішення питання кордону - будь-які розмови про вибори, про закон про особливий статус окремих районів Донбасу не мають практичного вирішення", - повідомила вона.

Нагадаємо, 15 лютого у Мінську відбулося засідання контактної групи щодо Донбасу.

За підсумками засідання Д.Оліфер повідомила, що ситуація з безпекою залишається тривожною і напруженою, режим припинення вогню повинен бути стійким і тривалим, важкі озброєння слід відвести від лінії зіткнення, а СММ ОБСЄ слід підтвердити такий відвід.

Українські Національні Новини

Політика