ukenru
ukrayina-u-2021-rotsi-kupuvatime-bilshe-polovini-yadernogo-paliva-v-ssha-nizh-v-rosiyi

Україна у 2021 році купуватиме більше половини ядерного палива в США

 • 16645 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У 2021 році поставки ядерного палива від американської компанії Westinghouse у процентному співвідношенні будуть більшими, ніж від російської компанії "ТВЕЛ". Про це під час години запитань до уряду повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

"Згідно стратегії розвитку ядерної промисловості нашої держави вже у 2021 році поставка від Westinghouse буде в процентному відношенні більша, ніж з російського "ТВЕЛ", - сказав Насалик.

За його словами, зараз Україна отримує 46% ядерного палива від Westinghouse, а 54% від "ТВЕЛ".

Окрім цього міністр зазначив, що через три роки в Україні повинен завершитись процес будівництва заводу по виробництву палива.

"Ми повністю завершили перемовний процес. Отримали повну згоду Westinghouse на його технологію і вже через три роки можемо повністю закінчити процес заводу по виробництву ядерного палива в нашій державі. Тобто, за межами нашої держави збережеться лише збагачення урану, оскільки ми його проводити не можемо, адже втратили статус ядерної держави", - зазначив Насалик.

Як повідомляв УНН, в лютому 2019 року відбудуться парламентські слухання, на яких планують розглянути питання, що пов'язані з атомною галуззю України, в тому числі питання щодо закупівлі Україною ядерного палива в Росії.

Українські Національні Новини

Політика