ukenru
ukrayina-u-2018-rotsi-maye-nadzvichayno-velikiy-postup-u-vidnosinakh-z-yes-prezident

Україна у 2018 році має надзвичайно великий поступ у відносинах з ЄС - президент

 • 8594 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У 2018 році Україна має перейти на значно вищий рівень співпраці з Європейським Союзом. Про це сказав президент України Петро Порошенко під час виступу в рамках щорічного прийому керівників дипломатії у Києві, передає кореспондент УНН.

“У нас надзвичайно великий поступ у 2018 році і це — наше спільне досягнення”, — зазначив президент.

За його словами, минулорічні досягнення, такі як безвізовий режим та угода про асоціацію, вписали яскраву сторінку в історію інтеграції України до ЄС. Це принципово змінило правила гри та не лише заякорило Україну в бухті ЄС, але й відкрило нові перспективи для безвізових подорожей до інших країн світу з “білого списку” ЄС, зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стала учасником глобальної системи контролю за незаконним обігом наркотиків і зброї

“Цього року ми маємо досягти успіху в реалізації пропозицій про які ми домовились з ЄС щодо наступних кроків нашого поступового зближення у сфері торгівлі, енергетики або цифрового ринку. Ми невтомно працюватимемо над цим порядком денним”, — сказав головнокомандувач.

Нагадаємо, за останні три роки Євросоюз мобілізував на допомогу Україні понад 10 мільярдів євро, в тому числі понад 100 мільйонів євро на реформування більше 10 міністерств і двох державних установ. Про це у вівторок під час прес-конференції у Києві розповів голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі.

Українські Національні Новини

Суспільство