ukenru
ukrayina-trimayetsya-u-topi-postachalnikiv-kuryatini-do-yes

Україна тримається у ТОПі постачальників курятини до ЄС

 • 16807 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Україна посідає третє місце в рейтингу експортерів курятини у ЄС, передає УНН з посиланням на європейську статистичну звітність.

Деталі

Так, за перші 5 місяців цього року Україна поставила в Європу 24,7 тис. тонн м’яса птиці, посівши третє місце в рейтингу ЄС.

На першому та другому місці — Бразилія і Таїланд. Впродовж звітного періоду країни експортували 93 тис. тонн і 58 тис. тонн м’яса птиці відповідно.

Варто зазначити, що на тлі пандемії постачання курятини у ЄС просіло. Так, Бразилія скоротила поставки продукту на 0,1%, Таїланд — на 4%, Україна — на 33,5%.

Доповнення

Водночас найбільший в України виробник і експортер курятини, агрохолдинг МХП за рік наростив експорт на 23%. У першому півріччі 2021 року МХП експортував 191,3 тис. тонн курятини, тоді як в першому півріччі 2020 року - 170,5 тис. тонн (+12%). 

"Попри складні часи, МХП продовжив слідувати стратегії як географічної диверсифікації, так і оптимізації продуктового міксу, направляючи основні обсяги експорту курятини в основному в країни регіону Близького Сходу і Північної Африки. Загальний експорт курятини в І півріччі 2021 р. становив близько 57% проти 52% за І півріччя 2020 р. від загального обсягу продажів курятини", - розповіли в МХП.

Українські Національні Новини

Економіка