ukenru
ukrayina-ta-ssha-obgovorili-pitannya-nerozpovsyudzhennya-zbroyi-masovogo-znischennya

Україна та США обговорили питання нерозповсюдження зброї масового знищення

 • 9342 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. У Києві 24 жовтня відбулась регулярна зустріч робочої групи США та України з питань нерозповсюдження зброї масового знищення. Таку інформацію оприлюднили в Держдепартаменті США, передає УНН.

Засідання є однією з кількох зустрічей що проводиться щорічно між Сполученими Штатами та Україною. Мета його проведення - посилення двосторонньої співпраці для подолання загрози, спричиненої розповсюдженням зброї масового знищення та засобів її постачання, а також розповсюдження передового звичайного озброєння і технологій подвійного використання, зазначили в Держдепі США.

Міжвідомчі експерти з обох сторін зустрілись, щоб обговорити різні проблеми боротьби з розповсюдженням зброї масового знищення, боротьбою з розповсюдженням та стратегічною торгівлею, а також шляхів покращення співпраці країн для вирішення цих проблем.

"З огляду на зростаючу загрозу з боку ядерних та балістичних ракетних програм КНДР, на цьому засіданні особлива увага приділялась заохоченню ефективного та надійного здійснення стратегічного торгового контролю та всіх відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН", - зазначили в Департаменті.

Як повідомляв УНН, колишній президент СРСР Михайло Горбачов звернувся до президентів США і Росії і закликав їх обговорити скорочення ядерної зброї у світі, а також дотримуватися умов договору 1988 року.

Українські Національні Новини

Політика