ukenru
ukrayina-ta-par-obgovorili-spivrobitnitstvo-u-sferi-aviatsiyi-ta-morskogo-transportu

Україна та ПАР обговорили співробітництво у сфері авіації та морського транспорту

 • 8547 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Гроеневальдом обговорили перспективи співробітництва між обома країнами у галузі авіації та морського транспорту. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Кабміну.

"Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Гроеневальдом сьогодні, 5 жовтня, у Києві. сторони обговорили перспективи можливого подальшого співробітництва між обома країнами за різними напрямами, зокрема, у галузі авіації та морського транспорту", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що Владислав Криклій повідомив про зацікавленість української сторони у розвитку співпраці з ПАР та подальшому поглибленні співробітництва у сфері транспорту. Також Україна зацікавлена у спільній реалізації проектів і розвитку співпраці у галузі інфраструктури.

Міністр наголосив на важливості продовження спільної роботи обох країн над проектом міжурядової угоди про повітряне сполучення. Остаточний текст цього документу вже погоджено, і наразі Державна авіаційна служба України здійснює його переклад для його подальшого внутрішньодержавного опрацювання.

Сторони також обговорили можливі спільні кроки у розвитку сфери морського співробітництва. Владислав Криклій позитивно відмітив прагнення обох держав вдосконалювати чинну нормативно-правову базу. Відтак, Україною та ПАР наразі опрацьовуються 2 проекти угод: міжурядова угода між Україною та ПАР про морське торговельне судноплавство, а також Меморандум про визнання дипломів/свідоцтв фахівців-моряків.

Крім цього, Владислав Криклій поділився досягненнями України у впровадженні масштабних концесійних проектів, зокрема, укладенням перших концесійних договорів морських портів “Ольвія” та Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів, а також ознайомив південноафриканську сторону із перспективними проектами, які готуються до реалізації у 2021 році.

Нагадаємо, Україна та Південно-Африканська Республіка розроблять дорожню карту співробітництва у галузі освіти і науки.

Українські Національні Новини

Політика