ukrayina-ta-oon-pogodili-prodovzhennya-chornomorskoyi-zernovoyi-initsiativi-zelenskiy

Україна та ООН погодили продовження Чорноморської зернової ініціативи

 • 755491 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Україна та ООН погодили продовження Чорноморської зернової ініціативи. Про це під час спільного виступу з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гуттерешем повідомив президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

"Я дякую пану Генеральному Секретарю за незмінну допомогу нашим зусиллям заради стабільності продовольчих ринків і продовольчого експорту. Сьогодні ми погодили, що продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня критично необхідно для усього світу", - сказав лідер держави.

Деталі

Він відзначив, що також важливо працювати заради гуманітарної ініціативи "Зерно з України", в межах якої вже вдалося залучити майже 200 млн дол та відправити понад 140 тисяч тонн українського збіжжя до Європи, Кенії, Ефіопії, Сомалі, та країн, що страждають від голоду.

Своєю чергою, Гуттереш наголосив на важливості продовження Чорноморської зернової угоди.

"Чорноморська зернова ініціатива забезпечила експорт до 23 мільйонів тонн зернових з українських портів. Завдяки цьому довелося знизити продовольчі ціни у світі і забезпечити підтримку країн, що розвиваються. Крім цього, індекс продовольчих цін впав, зменшився майже на 20%. Я хотів би відзначити надзвичайну важливість продовження Чорноморської зернової ініціативи", - сказав він.

Нагадаємо

Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до України вчора, 7 березня.

У пресслужбі ООН повідомили, що він має зустрітися із Президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити, зокрема, продовження угоди про "зерновий коридор" для експорт українських зернових.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кожен другий малий бізнес в Україні відкривають жінки

     • 1048313 переглядiв