ukenru
ukrayina-ta-kanada-obgovorili-kroki-zadlya-strimuvannya-rosiyi-vid-novoyi-khvili-agresiyi-v-yevropi

Україна та Канада обговорили кроки задля стримування Росії від нової хвилі агресії в Європі

 • 19797 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із міністеркою закордонних справ Канади Мелані Жолі - обговорили кроки задля стримування Росії від нової хвилі агресії в Європі, зокрема втілення болючого для Москви комплексного пакету стримування, передає УНН із посиланням на МЗС.

Деталі

За даними МЗС, глава канадської дипломатії наголосила на неприйнятності вимог Росії щодо надання їй гарантій невступу України до НАТО. Вона підтвердила непохитну підтримку нашої держави на тлі російських погроз та нарощування російської військової присутності вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України.

Цитата

"Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили кроки задля стримування Росії від нової хвилі агресії в Європі, зокрема втілення болючого для Москви комплексного пакету стримування, який включає політичні, економічні та безпекові заходи. Міністр подякував колезі за зусилля Канади з консолідації міжнародної відповіді на агресивні дії Росії", - йдеться у повідомленні.

Додамо

Окремою темою розмови став подальший розвиток співпраці України та Канади в сферах безпеки та оборони.

Міністри домовилися активізувати взаємодію задля притягнення Ірану до відповідальності за збиття літака PS752 та встановлення справедливості в цій трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під санкції потрапить Путін, а також глави МЗС та Міноборони РФ. У США представили законопроект - як діятимуть у разі вторнення в Україну

Контекст

Українська влада та західні партнери останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наприкінці минулого року повідомляв, що 122 тис. російських військових перебувають на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

The New York Times з посиланням на власні джерела повідомляє, що чисельність російських військ на кордоні з Україною останніми тижнями залишалася стабільною, проте президент РФ Володимир Путін почав робити кроки з перекидання на місця військових вертольотів.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Українські Національні Новини

Політика