ukenru
ukrayina-ta-gretsiya-zatsikavleni-v-posilenni-spivpratsi-schodo-svobodi-sudnoplavstva

Україна та Греція зацікавлені в посиленні співпраці щодо свободи судноплавства

 • 11622 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль у четвер прийняла новопризначеного Посла Грецької Республіки в Україні Васіліоса Борноваса. Сторони обговорили низку актуальних питань міжнародної співпраці, передає УНН з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Сторони висловили обопільний інтерес до посилення співпраці з питань застосування міжнародного права для забезпечення свободи судноплавства відповідно до міжнародного права", - повідомили в пресслужбі.

У МЗС розповіли також, що під час зустрічі посол Греції наголосив на незмінності підтримки Грецією суверенітету та територіальної цілісності України. В основі такої позиції є відданість міжнародному праву як основі міждержавних відносин.

Грецький дипломат відзначив також позитивну роль чисельної етнічної грецької спільноти в Україні у розбудові дружніх відносин з Грецією.

Зеркаль висловила вдячність за оздоровлення в Греції цього літа 100 українських дітей з Донбасу.

Як повідомляв УНН, минулого тижня Елладська Церква визнала право патріарха Константинопольського Варфоломія надати автокефалію Православній церкви України.

Українські Національні Новини

Політика