ukenru
ukrayina-ta-avstriya-zminili-konventsiyu-pro-uniknennya-podviynogo-opodatkuvannya

Україна та Австрія змінили Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування

 • 38757 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Сьогодні відбулось підписання Протоколу про внесення змін до Конвенції між Україною та Австрією про уникнення подвійного оподаткування. Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів України, передає УНН.

"Сьогодні Міністр фінансів Сергій Марченко підписав Протокол про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Австрія про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на майно", - повідомили в Міністерстві.

Повідомляється, що зазначеним Протоколом вносяться зміни до Конвенції з метою приведення її положень у відповідність до Модельної Конвенції ОЕСР.

Протоколом передбачається, зокрема, збільшення ставок оподаткування дивідендів з 10% до 15% та процентів з 2% до 5%. Збільшення зазнали й ставки оподаткування роялті, які сплачуються: за користування будь-яким авторським правом на наукову працю, патент тощо - з 0% до 5%, та за користування авторським правом на літературні твори або твори мистецтва - з 5% до 10%.

Окрім збільшення ставок передбачається введення нових положень "Права на отримання вигід", яке обмежує можливості застосування пільгових положень Конвенції, якщо основною метою є отримання таких пільг, та "Обмін інформацією", яке розширює можливості компетентних органів Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією.

Як повідомляв УНН, раніше Верховна Рада схвалила приєднання України до протоколу про е-накладну при вантажоперевезеннях.

Українські Національні Новини

Політика