ukenru
ukrayina-sche-maye-shans-otrimati-vizovu-liberalizatsiyu-do-kintsya-roku-nardep

Україна ще має шанс отримати візову лібералізацію до кінця року – нардеп

 • 8266 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Наразі існує шанс того, що ЄС до кінця останньої сесії, тобто до кінця грудня, затвердить механізм призупинення візової лібералізації, і таким чином Україна ще має можливість в цьому році отримати "безвіз". Таку думку у коментарі УНН висловила народний депутат України, член Комітету Верховної ВР з питань європейської інтеграції Оксана Юринець.

"Треба чекати того, що ЄС зможе дотримати слова і найменше, що він зможе зробити для України це дати візову лібералізацію. Я думаю, що вони зрозуміли, що ми так само вміємо відповідати за свої слова і вміємо чекати. І я думаю, що в них ще є шанс на останній сесії це зробити, тобто до кінця грудня", - розповіла О.Юринець.

За її словами, наразі це односторонній процес, бо тепер надання Україні візової лібералізації залишається за європейськими партнерами.

"Наскільки ми можемо зараз вплинути, я не дуже впевнена, не думаю, що дуже сильно. Але точно ми маємо кожного дня добре робити свою роботу, щоб змінювати країну, а от власне крок, який має зробити Європейський союз – він має зробити те, що він обіцяв після прийняття низки необхідних законів, які ми мали тут встановити. Тому все в їх руках", - зазначила вона.

Нагадаємо, 7 грудня Комітет постійних представників (Coreper) підтвердив від імені Ради ЄС, що з Європейським парламентом узгоджено компромісний текст щодо регулювання стосовно перегляду механізму призупинення, який може бути застосований до всіх існуючих угод про лібералізацію візового режиму. Така домовленість була досягнута між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією в той же день.

Також 8 грудня Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ схвалив механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн.

Згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Українські Національні Новини

Суспільство