ukrayina-sama-obiratime-alyansi-prezident-rozpoviv-yakoyu-bachit-peremogu-ta-proponuye-obgovorennya

Україна сама обиратиме альянси. Президент розповів, якою бачить перемогу та пропонує обговорення

 • 584209 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Україна сама обиратиме альянси для себе та своє майбутнє. Також повинна бути національна згода щодо визначення перемоги України у війні проти рф. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Коли говоримо про перемогу України в цій війні, війні за свободу, незалежність, ми говоримо конкретно. Перемога України – це звільнення від російської окупації всієї нашої території. Жодної частинки України ми не залишимо ворогу», - сказав Зеленський.

Він вважає, що перемога України у війні – це вигнання з української території російських військових формувань, найманців та бойовиків, повернення громадян, які були захоплені в російський полон або силою депортовані, відновлення суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів без будь-яких обмежень суверенних прав України.

«Україна сама обиратиме альянси для себе та своє майбутнє. Очевидно в Європейському Союзі, очевидно в НАТО. Ми маємо бути свідомі, що шлях до головного до нашої перемоги – важкий. Зараз ще поки ніхто не може сказати, коли ми прийдемо до його кінця. Але повинна бути національна згода щодо визначення нашої перемоги», - зазначив Президент.

Доповнення

Зеленський запропонував до загальнонаціонального обговорення основні орієнтири майбутньої української доктрини.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Польщі прибув до Києва з неоголошеним візитом

     • 568122 переглядiв

    Рада звернулась до учасників Саміту НАТО у Вільнюсі

     • 710458 переглядiв