ukrayina-rozsliduye-vikradennya-chervonim-khrestom-bilorusi-ditey-iz-tot

Україна розслідує викрадення Червоним Хрестом білорусі дітей із ТОТ

 • 205753 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. В Україні розпочато розслідування щодо участі білоруського Червоного Хреста у незаконній депортації українських дітей із тимчасово окупованих територій. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін у Twitter, пише УНН.

Цитата

“Участь білоруського Червоного Хреста у примусовій депортації українських дітей з окупованих рф територій до білорусі є співучастю у скоєнні міжнародного злочину. Ми сподіваємося, що МКЧХ розгляне це порушення доброчесності та вживе відповідних заходів. Зі свого боку, ми розпочали розслідування, аби забезпечити відповідальність за кожен випадок насильницького переміщення та/або депортації українських дітей", - написав Костін. 

Він також зазначив, що білоруський Червоний Хрест грубо порушує норми Женевських конвенцій, а також основоположні принципи діяльності організації.

Участь Білоруського Червоного Хреста у примусовій депортації українських дітей з окупованих рф територій до білорусі є співучастю у скоєнні міжнародного злочину. Ця організація грубо порушує норми Женевських конвенцій, а також Основоположні принципи Руху Червоного Хреста. Ми… pic.twitter.com/1rY7palPew

— Andriy Kostin (@AndriyKostinUa) July 23, 2023

Доповнення

Раніше Товариство Червоного Хреста України опублікувало офіційну позицію щодо незаконної діяльності білоруського Червоного Хреста на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт глави білоруського червоного хреста дмитра шавцова, який зізнався у депортації українських дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Радіаційна ситуація в Україні стабільна - Кульбіда

     • 192136 переглядiв