ukrayina-rosiyi-pislya-zasidannya-oon-po-krimu-pobachimosya-v-gaazi

Україна - Росії після засідання ООН щодо Криму: побачимося в Гаазі

 • 19681 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Посол України в США Володимир Єльченко, коментуючи вчорашнє скликане Росією засідання з "представниками Криму" в ООН, натякнув росіянам на кримінальну відповідальність за їхні злочини, передає УНН.

"Побачимося в Гаазі, хлопці", - написав Єльченко в Twitter, коментуючи виступ на заході постпреда РФ при ООН Василя Небензі.

Російського дипломата в свою чергу процитувало представництво РФ.

"Деякі наші колеги в РБ ООН кажуть, що ми повинні взаємодіяти з Україною в тому, що робити з Кримом. Відповідь на це дали кримчани. Було б просто несправедливо і зрадницьки обговорювати їх майбутнє з Україною за їх спинами. Вони прийняли рішення", - цитує Небензю постійне представництво.

Відзначимо, в Гаазі розташований Міжнародний суд ООН. Крім того, Окружний суд Гааги на сьогодні розглядає справу про катастрофу пасажирського літака рейсу MH17 над Донбасом в 2014 році.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в прямому ефірі підписав меморандум України до Міжнародного трибуналу з морського права ООН у справі про захоплення моряків і кораблів у Чорному морі в листопаді 2018 року.

Як повідомляв УНН, раніше на цьому тижні стало відомо про ініціативу російської делегації в ООН 21 травня провести "неформальну відеоконференцію" Радбезу "за участю жителів Криму".

За даними деяких ЗМІ, представники ЄС планували приєднатися до конференції в Радбезі ООН по Криму.

У той же час прессекретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко заявила, що українська сторона не буде приймати участі "в цьому фарсі".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС зробив заяву на російському засіданні в ООН щодо Криму

     • 19500 переглядiв

    На кордоні з РФ затримали бойовика "ДНР"

     • 17374 переглядiв

    ОАСК відкрив провадження у справі щодо позову Шарія до НАЗК

     • 17652 переглядiв