ukrayina-provede-samoaudit-zakonodavstva-na-predmet-vidpovidnosti-yevropeyskim-standartam-shmigal

Україна проведе самоаудит законодавства на предмет відповідності європейським стандартам – Шмигаль

 • 866167 переглядiв

Цитата

«Затверджено Порядок проведення первинної оцінки стану імплементації актів права Європейського Союзу, який передбачає аналіз чинного законодавства України на предмет його відповідності праву ЄС з метою виявлення невідповідностей та надання системних пропозицій до їх усунення», - написав Мельничук.

Він повідомив, що міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади доручено провести до 30.06.2023 первинну оцінку стану імплементації актів права Європейського Союзу (acquis ЄС) відповідно до зазначеного Порядку та подати до 30.08.2023 КМУ звіт за результатами проведення оцінки разом з пропозиціями щодо приведення секторального законодавства у відповідність з правом ЄС.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду зазначив, що наразі важливо провести точну оцінку українських зусиль, побачити слабкі місця та зрозуміти, де слід посилитися.

«Для цього ухвалюємо постанову про селф-скринінг (або самоаудит) українського законодавства на предмет його відповідності європейським стандартам», — зазначив очільник уряду.

Як зауважив Прем’єр-міністр, у ньому обов’язково мають бути конкретні пропозиції, як узгодити секторальне законодавство відповідно до права ЄС. Координуватиме процес Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Доповнення

Україна рік тому подала заявку на вступ до Європейського Союзу. Президент Володимир Зеленський закликав ухвалити рішення про початок переговорів про членство України в ЄС цього року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина розкритикувала план Ізраїлю ввести смертну кару

     • 1059645 переглядiв

    Картки ПРОСТІР можна поповнити через термінали IBOX BANK

     • 831134 переглядiв

    Тайвань скасував концерт російської сопрано анни нетребко

     • 1158237 переглядiв