ukenru
ukrayina-prosit-izrayil-rozkriti-rozviddani-pro-viyskovu-pidtrimku-iranom-rosiyi-axios

Україна просить Ізраїль розкрити розвіддані про військову підтримку Іраном росії - Axios

 • 256848 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Україна попросила Ізраїль поділитися розвідданими про будь-яку підтримку, яку Іран надає російським військовим у війні, повідомили високопоставлені ізраїльські чиновники виданню Axios, передає УНН.

Деталі

Симона Гальперін, голова євроазіатського відділу МЗС Ізраїлю, яка займається справами росії та України, відвідала Київ з послом Ізраїлю 7 вересня. За словами ізраїльських офіційних осіб, вони зустрілися зі спецпредставником України на Близькому Сході Максимом Субхом.

Субх сказав, що Україна хоче створити "діалоговий канал" з Ізраїлем з питань Близького Сходу, щоб обмінюватися інформацією та розвідданими та координувати позиції, заявили ізраїльські офіційні особи Axios.

Він додав, що це особливо важливо у зв'язку зі зростанням військової співпраці між Іраном та росією. Субх наголосив, що Україна виступає проти скасування санкцій щодо Ірану у разі підписання ядерної угоди, заявивши, що це дозволить розширити військову співпрацю між Тегераном та Москвою.

За словами ізраїльських офіційних осіб, Субх сказав ізраїльським дипломатам, що Україна очікує, що Ізраїль займе набагато чіткішу позицію щодо російської агресії та недвозначно підтримає Україну, чого Ізраїль уникає через свої власні відносини з росією.

Субх заявив, що Україна хоче, щоб Ізраїль надав військову допомогу прямо чи опосередковано через треті сторони та приєднався до міжнародних санкцій проти Москви, включаючи санкції проти окремих осіб, пише Axios.

Високопоставлений український чиновник підтвердив Axios, що Гальперін зустрічалася із Субхом, який запросив розвіддані про участь Ірану у війні — здебільшого про іранські безпілотники.

"Ізраїльтяни надали нам деяку інформацію, але нам потрібно набагато більше", - сказав чиновник.

Додамо

росія останніми днями атакувала кілька українських військових позицій за допомогою безпілотників-камікадзе, які, за словами українських військових, були перефарбованими іранськими безпілотниками Shahed-136.

Українські Національні Новини

Новини Світу