ukenru
ukrayina-pro-videokonferentsiyu-rosiyi-v-radbezi-oon-z-zhitelyami-krimu-tse-forma-bez-zmistu

Україна про відеоконференцію Росії в Радбезі ООН з "жителями" Криму: це форма без змісту

 • 21766 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Запланована представниками Росії в ООН відеоконференція з так званими "жителями" Криму - це форма без змісту. Про це у Facebook написав речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає УНН.

"Відеоконференція із т.зв. "жителями" Криму, яку планує провести російська делегація 21-го травня – форма без змісту. Попередні провали в ООН змушують Росію йти на нові авантюри", - зазначив дипломат.

Він нагадав, що 6 березня Україна проводила неформальне засідання членів Радбезу ООН за формулою Арріа стосовно Криму.

Тоді міжнародна спільнота чітко засудила Росію за тимчасову окупацію українського півострова та триваючі там порушення прав людини.

"РФ намагається створити альтернативну реальність, а у відповідь - знову почує фундаментальні принципи міжнародного права. Ніякого визнання анексії Криму не відбудеться. Міжнародні санкції залишатимуться в силі до відновлення територіальної цілісності України… Росії не акторів на зустріч із членами Ради Безпеки слід запрошувати, а виконувати резолюції ООН та рішення міжнародних судів і трибуналів. Зокрема, допустити без попередніх умов на півострів місію з моніторингу прав людини та звільнити незаконно утримуваних українців", - підкреслив Ніколенко.

Зазначимо, раніше стало відомо про ініціативу російської делегації в ООН 21 травня провести "неформальну відеоконференцію" Радбезу "за участі жителів Криму".

Як повідомлялося в УНН, зі слів постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, Україна продовжить докладати зусиль для того, щоб депортація кримських татар в 1944 році була визнана на міжнародній арені злочином, про який завжди пам’ятатимуть.

Українські Національні Новини

Політика