ukenru
ukrayina-pratsyuye-nad-protseduroyu-ekstrakshn-dlya-zakhisnikiv-mariupolya-natsgvardiya

Евакуація військових з "Азовсталі": Україна працює над процедурою “екстракшн” – Нацгвардія

 • 186593 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Українська влада шукає можливості для евакуації цивільних із заводу "Азовсталь" та працює над застосуванням процедури “екстракшн” щодо поранених військових. Відповідну заяву опублікувала пресслужба Національної гвардії України, інформує УНН.

Цитата

"Президент України особисто, все керівництво держави докладають зусиль для пошуку можливостей для евакуації цивільних з “Азовсталі” і продовжують працювати над застосуванням процедури “екстракшн” щодо поранених бійців, медиків та військових, у тому числі із залученням допомоги світової спільноти.

Увесь цей час військовослужбовці продовжують виконувати поставлені завдання з оборони міста та стратегічного обʼєкта. ОЗСП "Азов", 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя – увесь військовий гарнізон оборонців! Усі вони герої. Усі вони мають бути врятовані – і це одне із головних завдань, яке має бути вирішене, і не лише на полі бою, а й на міжнародному рівні!" — ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, сама евакуація – вкрай складний процес, починаючи від встановлення режиму тиші і до необхідності розбирати завали.

У Нацгвардії наголосили, що в умовах війни не можуть розголошувати жодної інформації про дії, плани та гуманітарні операції.

"Окрім того, що це розкриття планів для ворога, ще й з’являються різні фейки та дезінформація, що зводить нанівець цю роботу. В умовах активних бойових дій ми не маємо права розкривати деталі воєнних та гуманітарних операцій. Водночас будемо продовжувати пошук рішень та робити все можливе для збереження життя військових і цивільних, для стримування ворога й належного виконання конституційного обовʼязку із захисту держави", — додала пресслужба відомства.

Довідка

Екстракшн (англ. extraction) – процедура швидкого виведення військових чи цивільних з місця ведення бойових дій чи ворожого середовища у безпечне місце за участі третьої нейтральної сторони та підтримки міжнародної спільноти.

Нагадаємо

Електромонтеру з "Азовсталі" повідомили про підозру за здачу росіянам підземних тунелів заводу.

Українські Національні Новини

Суспільство