ukenru
ukrayina-povnistyu-otrimala-2-1-mlrd-dol-pershogo-transhu-vid-mvf

Україна повністю отримала 2,1 млрд дол. першого траншу від МВФ

 • 26520 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Україна щойно повністю отримала 2,1 млрд дол. першого траншу від Міжнародного валютного фонду за новою програмою кредитування. Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Офіційно: Україна щойно повністю отримала 2,1 млрд дол. першого траншу від МВФ. Чи знали ви, що кошти надходять не напряму від МВФ, а від країн-членів Фонду? Відучора кошти надходили частинами у доларах, євро, єнах, фунтах і юанях - валютах, що входять у SDR. Зараз процес завершено", - повідомив Смолій.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалила надання Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в рамках угоди Stand-by.

У Мінфіні заявили, що перший транш буде спрямовано до Державного бюджету України. Як вказали у Мінфіні, це дасть можливість забезпечити соціальний захист населення, в тому числі вжити заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також - забезпечити вчасне здійснення виплат за нашими борговими зобов’язаннями.

Офіційно: Україна щойно повністю отримала $2,1 млрд першого траншу від #МВФ. Чи знали ви, що кошти надходять не напряму від МВФ, а від країн-членів Фонду? Відучора кошти надходили частинами у доларах, євро, єнах, фунтах і юанях - валютах, що входять у SDR. Зараз процес завершено pic.twitter.com/6FG0HmZOBh

— Yakiv Smolii (@YSmolii) June 12, 2020

Українські Національні Новини

Політика