ukenru
ukrayina-posilit-vzayemodiyu-z-vishegradskoyu-grupoyu-zelenskiy

Україна посилить взаємодію з Вишеградською групою - Зеленський

 • 8645 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Україна посилить взаємодію з Вишеградською групою, до якої входять Польща, Чехія, Угорщина та Словаччина. Про це домовилися Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш під час зустрічі у Києві, передає УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"У рамках головування Чехії у "Вишеградській четвірці" ми домовилися посилити взаємодію між Україною та цією групою. Впевнений, що досвід інтеграції цих держав до ЄС буде для нас дуже корисним", - заявив Зеленський.

При цьому він зазначив, що наразі Україна та Чехія відновлюють політичний діалог на найвищому та міжурядовому рівнях.

"З 2008 року це перший приїзд на такому рівні пана прем’єр-міністра Чехії. Коли ми говоримо про рестарт (взаємин - ред.) – це бажання зустрічатися та домовлятися. Цей приїзд і наша зустріч уже говорять про те, що ми виходимо на новий рівень відносин між нашими країнами", - наголосив Зеленський.

Зі свого боку, прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш запросив Володимира Зеленського відвідати зустріч "Вишеградської четвірки" у Празі.

"Ми говорили з паном Президентом, що В4 має свою вагу, свій голос у межах Євросоюзу. Ми активні. І ми будемо дуже вдячні, якщо пан Президент відвідає нас у Празі, коли ми головуватимемо у В4", - зазначив чеський прем'єр.

Нагадаємо, Чехія запросила Главу української держави на зустріч Вишеградської четвірки, яка попередньо запланована на травень наступного року.

Українські Національні Новини

Політика