ukenru
ukrayina-posila-tretye-mistse-v-medalnomu-zaliku-pershogo-etapu-kubka-svitu-z-vesluvannya-na-baydarkakh-i-kanoe

Україна посіла третє місце в медальному заліку першого етапу Кубка світу з веслування на байдарках і каное

 • 205520 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. У чеському Рачіце завершився перший етап Кубка світу сезону 2022 у веслуванні на байдарках і каное. Після трьох медалей за перший день фіналів збірна України додала ще три нагороди в завершальний день змагань. Про це повідомляє Суспільне спорт, передає УНН.

Деталі

Медальний рахунок дня для України розпочала Людмила Лузан, яка вже вдруге завоювала "золото" на цьому етапі – цього разу на дистанції 500 метрів.

Після успіху Лузан титул чемпіонів здобули й байдарочники Олег Кухарик та Ігор Трунов. Вони фінішували першими у змаганнях двійок на новій олімпійській дистанції – 500 м, показавши час 1:28.30 хвилини. Для них це друга медаль на цьому етапі: після "срібла" у складі четвірки.

У півфіналі двійок Кухарик і Трунов стали другими у своєму заїзді, поступившись австралійцям Жану ван дер Вестгейзену та Томасу Ґріну. Проте у фіналі українці покращили показники й випередили олімпійських чемпіонів на 0.39 секунди. Третє місце посіли португальці – Жоау Рібейру та Мессіаш Баптіста.

Як і Лузан, Кухарик і Трунов присвятили медаль Україні.

Цитата

"Цю перемогу хочу присвятити своїй країні. Ми дуже раді, що виграли на цій дистанції, змогли показати, що українці – найсильніша нація, яка може змагатися в тяжких умовах. Слава Україні!" – сказав після фінішу Олег.

Третю медаль дня принесли каноїсти Анастасія Четверікова та Андрій Рибачок. Українці стали другими серед змішаних пар на 500 м. Мікст-дует фінішував із часом 1:48.29, поступившись 2.87 секунди переможцям із Китаю – Лю Хао та Сунь Мен'я. Натомість Анастасія та Андрій випередили канадців Софію Дженсен та Алікса Пломто.

Усі медалі України на етапі Кубка світу в Рачіце:

  • - "золото": Людмила Лузан (каное-одиночка, 1000 м + каное-одиночка, 500 м), Олег Кухарик та Ігор Трунов (байдарки-двійки, 500 м)
  • - "срібло": Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін (байдарки-четвірки, 500 м), Анастасія Четверікова та Андрій Рибачок (каное-двійка, мікст, 500 м)
  • - "бронза": Олег Боровик (каное-одиночка, 200 м)
  • У підсумку Україна завоювала шість медалей: три "золота", два "срібла" та "бронзу". У медальному заліку збірна розділила третє місце з командою Німеччини.

Нагадаємо

Бігунки Ткачук та Рижикова здобули "срібло" та "бронзу" етапу Діамантової ліги на 400 метрів з бар'єрами.

Українські Національні Новини

Спорт