ukenru
ukrayina-podast-do-sudu-oon-memorandum-schodo-finansuvannya-rosiyeyu-terorizmu-12-chervnya

Україна подасть до суду ООН меморандум щодо фінансування Росією тероризму 12 червня

 • 10037 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Україна подасть до Міжнародного суду ООН меморандум про порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 12 червня. Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль, передає УНН.

За словами Зеркаль, Україна продовжує роботу щодо притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності за цей злочин.

Зокрема, зазначила вона, перевезення 53 зенітно-ракетною бригадою Збройних Сил Російської Федерації "Буку", з якого і було збито літак МН 17, є прямим доказом постачання Росією зброї, яка була використана для збиття цивільного літака.

"Це становить порушення Монреальської конвенції 1971 року та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. Саме це ми доведем і обґрунтуємо в своєму меморандумі, який подамо до Міжнародного Суду ООН вже 12 червня. А поки… чекаємо на новий звіт Bellingcat, що буде оприлюднено вже завтра", - резюмувала вона.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН сьогодні звернувся до Російської Федерації з вимогою надати інформацію про виконання наказу суду про відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Українські Національні Новини

Політика