ukenru
ukrayina-pidtverdila-status-netto-eksportera-kuryatini

Україна підтвердила статус нетто-експортера курятини

 • 9118 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. З початку року Україна поставила не зовнішні ринки 103,6 тис. тонн м'яса птиці загальною вартістю 146,9 млн дол. Про це свідчать дані ДФС, передає УНН.

ТОП-споживачами українського продукту є Саудівська Аравія, Нідерланди і Словаччина.

Зокрема, у Саудівську Аравію Україна поставила курятини на 39,9 млн дол. Водночас, Нідерланди купили українського м'яса птиці на 24,3 млн дол., словаки - на 14,1 млн дол.

В інші країни Україна експортувала курятини на 68,4 млн дол.

У той же час імпорт м'яса птиці України з початку року склав 30,6 тис. тонн, або 12,2 млн дол. в грошовому вираженні. Таким чином Україна підтвердила свій статус нетто-експортера курятини.

Раніше УНН повідомляв, що Україна в минулому році піднялася на 6-е місце в світовому рейтингу постачальників курятини, обійшовши Росію і Канаду. В ЄС Україна стабільно посідає третє місце серед експортерів, поступаючись тільки Бразилії і Таїланду.

Птахівники забезпечили Україні в 2018 році 500 млн доларів валютної виручки, з них 450 млн доларів - це частка агрохолдингу Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (МХП), який є головним експортером в країні. Компанія здійснює 88,2% всіх зовнішніх поставок м'яса птиці на міжнародні ринки.

Українські Національні Новини

Економіка