ukenru
ukrayina-peredala-ugorschini-golovuvannya-u-proekti-inzhenernogo-batalyonu-tisa

Україна передала Угорщині головування у проекті інженерного батальйону "Тиса"

 • 10228 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. У четвер, 24 січня в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулася церемонія, в ході якої Україна передала Угорщині головування у проекті багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса". Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, передає УНН.

"Мені випала велика честь протягом 2018 року очолювати головування в Координаційній групі. Минулий рік для України був досить нелегким. На фоні військового конфлікту на сході нашої держави та відкритої військової агресії з боку Російської Федерації в Азовському морі нам вдалося провести всі заходи, пов’язані з функціонуванням та підготовкою багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса", — зазначив в ході заходу заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб.

Також Бессараб висловив слова вдячності всім офіцерам всіх країн-учасниць проекту "Тиса", які провели велику роботу протягом минулого року щодо підготовки та проведення заходів, пов’язаних з розвитком батальйону "Тиса", а також за підготовку та проведення щорічного багатонаціонального навчання "Світла лавина — 2018".

Крім того, під час заходу присутнім повідомили, що за підсумками зустрічі Координаційної групи у Львові всі учасники проекту підтримали прагнення Австрійської Республіки приєднатися до проекту "Тиса" та стати його повноправним членом.

"Ваша країна провела грандіозну роботу. Ви відкрили ворота для приєднання ще однієї країни до проекту "Тиса". Можу стверджувати, що за останні 10 років багатонаціональний батальйон "Тиса" значно розширився та розвинувся. Дуже важливо, що якщо трапиться повінь великих масштабів, Україна буде не одна, бо в неї є країни-друзі, які допоможуть", — наголосив заступник начальника Генерального штабу Угорських Сил Оборони генерал-лейтенант Габор Бьорьонді.

Зазначимо, батальйон "Тиса" був створений для реагування на повені, які загрожують країнам Карпатського регіону, а також надання допомоги постраждалим регіонам у ліквідації наслідків стихії.

Як повідомляв УНН, раніше Президент України Петро Порошенко з послом Угорщини Іштваном Ійдярто обговорив "можливі кроки з метою вирішення чутливих питань в українсько-угорських відносинах".

Українські Національні Новини

Політика