ukenru
ukrayina-otrimaye-200-mln-dolariv-poziki-vid-mbrr

Україна отримає 200 млн доларів позики від МБРР

 • 13488 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Україна отримає від Міжнародного банку реконструкції та розвитку 200 мільйонів доларів позики в рамках програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство". Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів України, передає УНН.

"Україна розпочала реалізацію програми "Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство". Угода про позику в рамках відповідного проекту була укладена 27 серпня 2019 року з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Сума позики – 200 мільйонів доларів США. 20 травня цього року, після здійснення Україною внутрішньодержавних процедур, Угода про позику набрала чинності", - інформує Мін’юст.

Повідомляється, що реалізація програми дозволить Україні пом’якшити окремі обмеження на шляху до зростання участі приватного сектора, зокрема, малих і середніх підприємств (МСП), у сільськогосподарському ринку факторів виробництва та ринку товарів України.

З метою досягнення мети програми заплановано:
▪️ створити Державний аграрний реєстр та відкритий до нього доступ широкому загалу;
▪️ провести інвентаризацію земель державної власності та внести відомості щодо них до Державного земельного кадастру;
▪️ розробити методологію розробки планів землекористування для об'єднаних територіальних громад;
▪️ провести супутникове картографування території України;
▪️ створити автоматизовану систему оповіщення щодо змін у Державному земельному кадастрі;
▪️ підвищити обізнаність власників та користувачів земельних ділянок щодо прав на землю та способів їх захисту;
▪️ посилити систему державного контролю на державному кордоні України з урахуванням вимог ЄС та найкращих світових практик;
▪️ розробити та ввести в експлуатацію інтерактивну інформаційну систему про безпечність харчових продуктів та вимог ринків експорту.

Нагадаємо, минулого тижня Україна повністю отримала 2,1 млрд доларів першого траншу від Міжнародного валютного фонду за новою програмою кредитування.

Українські Національні Новини

Економіка