ukenru
ukrayina-otrimala-dostup-do-2-3-mlrd-yevro-programi-pidtrimki-biznesu-yes-cosme

Україна отримала доступ до 2,3 млрд євро програми підтримки бізнесу ЄС COSME

 • 9370 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Сьогодні, 22 лютого, Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

Так, Верховна Рада України, 226 голосами “за” ратифікувала Угоду між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME).

COSME – це програма ЄС, що спрямована на зміцнення конкурентоспроможності та стійкості малих та середніх підприємств, загальний бюджет якої складає 2,3 млрд євро.

Програма COSME підтримує проекти різноманітної тематики, які включають полегшення виходу на зовнішні ринки, поліпшення умов для конкурентоспроможності, формування культури ведення бізнесу, кластери, туризм, зниження адміністративного тягаря для компаній і захист прав інтелектуальної власності для компаній, що працюють у країнах, які не є членами ЄС. Реалізація проектів у рамках COSME також сприятиме просуванню нових можливостей у рамках поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, як для українських, так і для європейських компаній.

Україна стала восьмою країною за межами ЄС, яка приєдналася до програми COSME. Також серед цих країн є Чорногорія, колишня Югославська Республіка, Македонія, Молдова, Туреччина, Албанія, Сербія та Вірменія.

Нагадаємо, в травні 2016 року Україна офіційно долучилася до програми COSME.

Українські Національні Новини

Економіка