ukenru
ukrayina-opinilasya-u-top-5-antireytingu-schodo-tuberkulozu

Україна опинилася у топ-5 антирейтингу щодо туберкульозу

 • 13172 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Україна ввійшла до п’ятірки держав з найвищою кількістю зареєстрованих випадків туберкульозу із розширеною резистентністю. Про це у Facebook повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ України з посиланням на звіт ВООЗ, передає УНН.

"ВООЗ повідомляє, що Україна належить до країн, де кількість хворих на мультирезистентний туберкульоз є однією з найбільших у світі. Крім того, Україна ввійшла до п’ятірки держав з найвищою кількістю зареєстрованих випадків туберкульозу із розширеною резистентністю - 1 097 випадків у 2017 року", - йдеться у тексті повідомлення.

У той же час, за даними відомства, показники захворюваності мають тенденцію до зниження. Так, за останні роки спостерігається зниження кількості нових випадків туберкульозу на 10% та зменшення на 3% кількості випадків мультирезистентного туберкульозу серед нових випадків.

При цьому у відомстві зазначили, що в усьому світі туберкульоз є однією з перших десяти причин смерті. На цю хворобу щороку страждають мільйони людей. За розрахунками ВООЗ, 2017 році на туберкульоз у світі занедужало близько 10 млн людей, з-поміж них 1 млн - це діти. Також у 2017 році туберкульоз став причиною смерті 1,6 млн осіб, із яких 300 тис. мали поєднану інфекцію ВІЛ/ТБ.

Нагадаємо, згідно зі звітом ВООЗ, туберкульоз залишається найбільш смертоносною інфекційною хворобою у світі, не дивлячись на те, що торік кількість хворих на туберкульоз і померлих від нього зменшилася.

Українські Національні Новини

Здоров'я