ukenru
ukrayina-ochikuye-pershi-tanki-vid-partneriv-uzhe-nayblizhchim-chasom-reznikov

Україна очікує перші танки від партнерів уже найближчим часом - Резніков

 • 553472 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Україна очікує перші танки від партнерів з підготовленими українськими екіпажами уже найближчим часом. Тим часом у Європу як музейні експонати поїхали російські танки. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Вільний світ створив «танкову коаліцію», щоб допомогти Україні перемогти у цій війні. Уже найближчим часом ми очікуємо перші танки від партнерів з підготовленими українськими екіпажами", - повідомив міністр.

Деталі

При цьому Резніков розповів про російські танки як музейні експонати в Європі.

"Тим часом сьогодні вночі 4 російські танки «вдерлися» до ЄС та НАТО. Але, як то кажуть, є нюанс. Завдяки українським воїнам. 24 лютого громадяни чотирьох країн - Німеччини, Литви, Латвії та Естонії - одночасно побачать, що російські танки можуть потрапити до Європи через Україну тільки у вигляді музейних експонатів", - зазначив він.

Міністр нагадав, що влітку перші такі експозиції приймали наші друзі у Польщі та Чехії.

"Це також повинно стати сигналом для росіян. У Європі зблизька подивляться на їхнє справжнє обличчя. Яке раніше викликало тотальний страх, а тепер все частіше – огиду та презирство. Більше європейців переконається, що росію можна і треба перемагати на полі бою. І краще це зробити в Україні, щоб потім не довелося зупиняти ворога біля свого будинку", - наголосив Резніков.

Доповнення

Міністр оборони зазначав, що консультації щодо отримання літаків ведуться, зокрема з міністрами оборони країн-партнерів. Рішення буде оголошено, коли буде чітко зрозуміло, яка основна авіаційна платформа буде базовою.

Українські Національні Новини

Політика