ukenru
ukrayina-ochikuye-na-prishvidshennya-postachannya-boyepripasiv-reznikov-pro-vizit-do-shvetsiyi

Україна очікує на пришвидшення постачання боєприпасів: Резніков про візит до Швеції

 • 829431 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що під час робочого візиту до Швеції де він брав участь у неформальній зустрічі міністрів оборони ЄС, відбулися плідні дискусії щодо зміцнення «танкової коаліції». Україна очікує пришвидшення постачання боєприпасів з наявних запасів європейських армій. Про це міністр повідомив у Facebook, передає УНН.

Він повідомив, що взяв участь у неформальній зустрічі міністрів оборони країн ЄС, яка відбулася за ініціативи Високого представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля та у рамках шведського головування у ЄС.

Цитата

«За підсумками дискусій можу впевнено сказати – ми маємо надійну підтримку європейських партнерів на всіх рівнях, яка зростатиме. Черговий російський обстріл мирних українських міст підтвердив наш головний пріоритет – зміцнювати захист неба, у тому числі – якнайшвидше отримати спроможність знищувати балістичні ракети», - написав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам потрібно більше": Резніков оцінив пропозицію ЄС щодо боєприпасів на мільярд

Він зазначив, що Україна розраховує на прогрес у цій сфері.

«Відбулися плідні дискусії щодо зміцнення «танкової коаліції». Рух по цьому треку постійний. Найважливіший результат – об’єднання зусиль для забезпечення Сил оборони України боєприпасами, зокрема, для успішних операцій військового командування. Детально поінформував партнерів про структуру наших потреб. ЄС виділить на ці потреби додаткові ресурси, ми також очікуємо пришвидшення постачання боєприпасів з наявних запасів європейських армій», - повідомив Резніков.

Резніков наголосив, що у Швеції потужна армія і розвинений оборонно-промисловий комплекс.

«Маємо низку домовленостей, частину з яких буде оприлюднено ближче до 10-ї зустрічі у форматі Рамштайн», - повідомив міністр.

Резніков зустрівся з головою Комітету з питань оборони Швеції – Петером Гульквістом, який вчергове підтвердив безапеляційну підтримку України і спільне бачення безпекових питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Час має значення": Боррель представив пропозицію з забезпечення боєприпасів для України

«Також передав йому запрошення відвідати Україну від його колеги – голови українського оборонного Комітету Олександра Завітневича», - написав Резніков.

За його словами, він зустрівся також з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Вони обговорили поточну ситуацію в Україні і шляхи зміцнення безпеки в Європі.

Міністр розповів, що з міністром закордонних справ Швеції Тобіасом Біллстрьомом вони проговорили реформи ефективного врядування в Міноборони України, а також євроінтеграцію України в контексті головування Швеції в Раді ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція передала Україні партію тимчасових мостів

Окрім того, Резніков зустрівся з Головнокомандуючим Збройних Сил Швеції Мікаелем Байденом.

«Серед важливих питань – підготовка наших солдатів і бойовий досвід України, який є важливим і корисним для всіх європейських армій. В тому числі в контексті спільних зусиль щодо зміцнення безпеки у Європі, адже Україна вже виконує функцію щита європейської спільноти на сході», - написав він.

Українські Національні Новини

Політика