ukrayina-ochikuye-garantiy-vid-nato-pislya-viyni-oleksiy-reznikov

Україна очікує гарантій від НАТО після війни - Олексій Резніков

 • 683727 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Міністр оборони України, Олексій Резніков, висловив вимоги щодо членства України в НАТО перед майбутнім самітом альянсу, що пройде у Вільнюсі 11-12 липня. Він заявив, що потрібні гарантії щодо запрошення країни до військового альянсу після закінчення війни з росією. Про це повідомляє The Guardian, передає УНН

Деталі

Перед 33-ю зустріччю лідерів альянсу, яка відбудеться через два тижні у Вільнюсі, Резніков заявив, що хоча вступ до НАТО неможливий поки триває війна з рф, необхідно укласти жорсткі зобов'язання на майбутнє.

За даними видання, український уряд пропонує спеціальний шлях до вступу до НАТО, відхиляючи звичайний план дій щодо членства. Через можливе вето з боку будь-якої з держав-членів альянсу, це ставить вступ до НАТО під загрозу. Як колись зробила Німеччина у 2008 році.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що наразі несприятливий час для вступу України до НАТО через дебати та занепокоєння росії. Резніков висловив надію, що на саміті відбудеться виправлення помилки, зробленої у 2008 році, та надання жорстких запевнень щодо запрошення України до НАТО.

Також у США та Німеччині виразили занепокоєння можливим вступом України до НАТО, який може спровокувати росію та вплинути на структуру рішень в альянсі. Фінляндія стала найновішим членом НАТО, а Боснія і Герцеговина та Швеція є країнами-кандидатами.

Резніков наголосив на необхідності зміцнити східний фланг НАТО з огляду на тривалу загрозу з боку росії. Він також зазначив, що зараз потрібно зробити кроки для відсічення російської агресії та показу свого лідерства.

Доповнення

Також, президент України Володимир Зеленський повідомив, що українські партнери по НАТО мають перестати озиратися на кремль при ухваленні своїх важливих рішень. Адже божевілля російського диктатора володимира путіна призвело до того, що він сам загнав себе в глухий бункер. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На посаду нового керівника АРМА обрали Олену Думу - нардеп

     • 771312 переглядiв

    Кількість жертв удару рф по Краматорську зросла до 11

     • 708342 переглядiв