ukenru
ukrayina-obgovorila-zi-shveytsariyeyu-povernennya-zamorozhenikh-aktiviv-eks-posadovtsiv

Україна обговорила зі Швейцарією повернення заморожених активів екс-посадовців

 • 10653 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко і президент Швейцарії Ален Берсе під час зустрічі у рамках Всесвітнього економічного форуму у Давосі вказали на важливість активізації взаємодії компетентних органів двох держав у питаннях повернення в Україну заморожених активів колишніх українських посадовців, передає УНН з посиланням на прес-службу АПУ.

"Співрозмовники наголосили на важливості активізації взаємодії компетентних органів двох держав у питаннях повернення в Україну заморожених активів, які були незаконно виведені колишніми українськими посадовцями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі Глава держави також висловив вдячність за важливу роль Швейцарії у мобілізації гуманітарних зусиль для подолання наслідків російської агресії на Донбасі.

Окремо відзначено динамічний розвиток двостороннього співробітництва, про що свідчить зростання двостороннього товарообороту та збільшення швейцарських інвестицій в економіку України.

Президент України відзначив позитивний ефект від запровадження Швейцарією у 2017 році безвізового режиму для українських громадян з точки зору зміцнення ділових та культурних контактів між двома країнами.

П.Порошенко запросив президента Швейцарії відвідати Україну з офіційним візитом.

Нагадаємо, у грудні минулого року Швейцарія на рік продовжила замороження активів екс-президента України Віктора Януковича та осіб, з ним пов’язаних.

Українські Національні Новини

Політика